Philadelphia Flyersissa Rasmus Ristolainen on kehunut mediassa useaan otteeseen päävalmentaja John Tortorellan valmennustyyliä.

Suoraan mutta rehelliseen ja tähtipelaajia kumartelemattomaan tapaansa joukkuetta johtava ja kaikille pelaajille korkean vaatimustason asettava Tortorella on muokannut Ristolaisesta aiempaa puolustusvoittoisemman pelaajan.

Buffalo Sabresin vuosinaan Ristolainen kritisoi seuran poikkoilevaa valmentajalinjaa, jossa uusi mies tuli taloon lähestulkoon joka syksy. Ristolainen heittääkin pienen piikin vanhan seuransa suuntaan kehuessaan Tortorellaa.

–̣Toivon, että minulla olisi ollut hänet (päävalmentajanani) silloin, kun olin 18-vuotias ja tulin tähän sarjaan. Tunnen ottaneeni isoja harppauksia urallani hänen alaisuudessaan, Ristolainen paljastaa Flyers-toimittaja Jamey Baskowille.

Ristolainen on löytänyt Tortorellan alaisuudessa pelitavan, jossa puolustaja auttaa joukkuetta aiempaa enemmän nimenomaan omassa päässä. Tehopisteillä neljästi urallaan 40 pisteen rajan rikkonut Ristolainen ei nykyään mässäile. Kymmenestä pelistä kasassa on toistaiseksi yksi syöttöpiste.