Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia, 30, pelaa tällä hetkellä vahvaa jaksoa NHL:ssä nihkeän alkukauden jälkeen.

Armia viimeisteli Canadiensin 4-3-voittomaalin Colorado Avalanchea vastaan Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Hän iski kiekon heittäytymällä Avalanchen maaliin sekavan maalinedusruuhkan jälkeen ajassa 55:50. Armia on viimeistellyt kuluvan kauden 27 otteluun seitsemän maalia ja edelliseen kuuteen peliin hän on onnistunut iskemään kolme maalia.

Alkukausi oli Armialle hankala. Hän sai peliesityksistään kritiikkiä ja joutui myöskin farmiin hakemaan uutta vauhtia. Hän ehti pelaamaan AHL:ssä Laval Rocketin riveissä kahdeksan ottelua pistein 6+3=9.

Armian nykyvire on puolestaan aivan toista maata kuin vielä alkukaudesta. Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis kehui Armian peliesityksiä NHL:n verkkosivuilla.

– Luulen, että hänellä on hauskaa tällä hetkellä. Hän hymyilee ja hän pelaa todella hyvää lätkää juuri nyt. Haluamme nähdä ”Armylta” tasaista tekemistä ja tällä hetkellä näemme sitä. Toivon sen jatkuvan, St. Louis sanoi.

Armia valittiin ottelun kakkostähdeksi. Hän pelasi Canadiensin kolmosketjussa ja sai jääaikaa peräti 19:49, joka oli kolmanneksi eniten joukkueen hyökkääjistä.

Näet Armia iskemän voittomaalin alta tai täältä.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Quel effort d'Armia!

Army coming in clutch!

#GoHabsGo

LUE MYÖS