JYP koki lauantain Liiga-kierroksella kirvelevän 1-2 kotitappion SaiPalle. Samalla katkesi jyväskyläläisten kahden ottelun voittoputki.

Ottelun viimeisessä erässä JYPin puolustuksen peluutus herätti paljon mielenkiintoa. Kolmannen erän aikana tähtipuolustaja Teemu Erosta ei nähty kertaakaan jäällä. Päävalmentaja Mikko Heiskasen mukaan kyse oli lievästä loukkaantumisesta eikä penkityksestä.

Eronen pelasi ottelussa vain 11 minuuttia ja 28 sekuntia. Sinä aikana hän ehti syöttää JYPin ainoan maalin ja laukoa kolmesti.

Aiemmin Sami Niku tippui samaan tapaan kolmanteen erään JYPin pelaavasta kokoonpanosta. Konflikti vain kärjistyi ottelun jälkeen, kun valmentaja käski puolustajaa tulemasta jäähallille. Myöhemmin asiaa seliteltiin sillä, että Niku oli sivussa henkilökohtaisen suru-uutisen vuoksi. Nyt näyttää siltä, että Nikun pelit JYPissä ovat todennäköisesti pelattu.

JYPillä on ollut viime aikoina vaikeuksia etenkin maalinteon kanssa. Tammikuun aikana JYP on pelannut kahdeksan ottelua ja viimeistellyt vain 12 maalia, eli 1,5 maalia ottelua kohden.