JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen on julkaissut avoimen kirjeen JYP-yhteisölle. Kirjeessään hän pyytää anteeksi 100-vuotisjuhlakauden surkeaa menestystä.

– JYPin 100-vuotisjuhlakausi päättyi onnettomasti. Tuloksemme on surkea kaikilla mittareilla. Juhlakaudesta tuli urheilullisesti fiasko, vaikka JYP panosti menestykseen rakentamalla seuran historian kalleimman joukkueen, jonka hinta syksyllä hipoi kolmea miljoonaa euroa, Seppänen kirjoittaa.

Seuran minimitavoite oli päästä kuuden parhaan joukkoon. Siinäkin tapauksessa oli budjetoitu 300 000 euron taloudellinen tappio. Nyt tappio tulee olemaan huomattavasti suurempi.

Seppänen arvioi, että suurin virhe kaudella oli valmentajavaihdoksen ajankohta, joka sotki koko loppukauden. Siitä puheenjohtaja kantaa vastuun.

– Se oli selkeä virhearvioni, Seppänen sanoo.

– Mitä on sitten tällaisen katastrofikauden jälkipyykki ja kuka kantaa vastuun? Seura pesee jälkipyykin kokonaisuudessaan kevään aikana. Minä kuitenkin tein ratkaisevimman virheen valmentajavaihdoksen ajankohdassa. Lupasin kantaa vastuun ja nyt mietin miten tässä tilanteessa vastuu kannetaan parhaiten. Onko eroaminen ja omien osakkeinen myyminen parasta vastuunkantoa? Onko parasta vastuunkantamista jäädä selvittämään sotkettu pesä? On paljon kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastauksia. Asiat ovat monimutkaisia niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti.

– Minulle käyvät kaikki vaihtoehdot. Toimin sen mukaan, mikä on JYPin etu ja siihen haemme vastauksia kevään aikana.

JYP sijoittui runkosarjassa 13. sijalle. Joukkue keräsi 69 sarjapistettä, kun viimeisen pudotuspelipaikan napannut Sport keräsi 83 pistettä.

Voit lukea kirjeen kokonaisuudessaan alta.

JYP Jyväskylä

@JYPJyvaskyla
Puheenjohtaja Jukka Seppäsen avoin kirje koko JYP-yhteisölle.

Luettavissa myös 👉🏻 jypliiga.fi

#JYPliiga #meollaanJYP #Liiga