Tshekki etenee MM-kisojen finaaliin kotikisoissaan. Se murjoi välieräottelussa lauantaina Ruotsin numeroin 7-3. Tappio oli Ruotsille ensimmäinen tämän kevään MM-kisoissa.

Maalihanat avattiin kunnolla heti avauserässä. Marcus Johansson vei Ruotsin johtoon, mutta Dominik Kubalik toi Tshekin tasoihin. Ruotsi iski seuraavassa vaihdossa jälleen, kun Marcus Pettersson vei joukkueen uudelleen johtoon, mutta David Kampf tasoitti jälleen. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vajaa kymmenen minuuttia.

Toisessa erässä Tshekki iski kolme maalia kolmeen minuuttiin, minkä jälkeen Ruotsi vaihtoi Filip Gustavssonin pois maaliltaan ja tilalle asteli Samuel Ersson. Ondrej Kase, Martin Necas sekä Kubalik vastasivat Tshekin maaleista. Joel Eriksson Ek onnistui kaventamaan peliä toisessa erässä 5-3:een ylivoimalla.

Päätöserässä Lukas Sedlak iski vielä kaksi maalia läpiajosta ja viimeisteli ottelun loppulukemat 7-3:een.

Tshekki eteni MM-finaaliin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010. Tuolloin Tshekki voitti myös edellisen maailmanmestaruutensa.

Tshekin finaalivastustaja selviää illan toisen välieräottelun jälkeen. Siinä pelaavat Kanada ja Sveitsi. Ruotsi pelaa puolestaan sunnuntaina pronssiottelussa.

LUE MYÖS