Liiga-seura Lukko on tehnyt kovan hankinnan vapailta markkinoilta.

Seura tiedotti maanantaina solmineensa yksivuotisen sopimuksen Los Angeles Kingsin viime viikolla NHL-sopimuksestaan ulosostaman puolustaja Kim Nousiaisen, 23, kanssa. Nousiainen kuului Leijonien MM-hopeaa vuonna 2021 voittaneeseen joukkueeseen.

173-senttinen puolustaja pelasi päättyneellä kaudella Ontario Reignin AHL-joukkueessa 52 runkosarjapeliä tehoin 0+9. NHL-pelejä vuoden 2019 neljännen kierroksen varaus ei saanut reilun kahden kauden Pohjois-Amerikan visiittinsä aikana vyölleen.

– Lähti Suomesta Amerikkaan NHL-diilillä ja MM-kisapelaajana ja oli silloin erittäin hyökkäysvoimainen ja vahvuudet olivat silloin hyökkäyspäässä. Amerikan vuodet ovat kehittäneet Kimiä todella paljon kokonaisvaltaisesti ja nyt Nousiainen on todella hyvä molempiin suuntiin, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi seuran tiedotteessa.

– Nousiainen tulee olemaan iso palanen meidän joukkuettamme ja uskon, että ihan Liigan tasollakin iso pelaaja, Sahlstedt jatkaa.

Nousiainen on pelannut Liigassa 146 ottelua KalPan paidassa tehoin 19+41=60.

LUE MYÖS: