SaiPa on julkistanut tulevan Liiga-kauden valmennustiiminsä.

SaiPa on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Raimo Helmisen yksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Janne Hietaniemi liittyy joukkueen valmennustiimiin niin ikään yksivuotisella sopimuksella.

Lappeenrantalaisryhmän valmennustiimin täydentävät entuudestaan tutut nimet: valmentaja Santeri Immonen, fysiikkavalmentaja Antti-Juuso Ropo sekä maalivahtivalmentaja Antti Ore.

Helminen, 60, valmensi viime kaudella slovakialaista HC Banska Bystricaa. Liigassa hän on toiminut Ilveksen ja TPS:n päävalmentajana. Edellisen kerran Helminen toimi päävalmentajana Liigassa kaudella 2020-21, jolloin hän johdatti TPS:n hopealle.

– Raipella on erittäin pelaajalähtöinen valmennustapa. Hän on saanut joka paikassa aikaan muutoksen ja muutosta tässä haetaan. Joukkueen aktiivisuus jäällä ja yleisesti kova työnteon vaatimustaso kestävät takuulla päivänvalon, SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kommentoi seuran tiedotteessa.

Hietaniemi, 36, on toiminut edelliset seitsemän kautta Leijonien videovalmentajana. Kaudet 2021-23 hän toimi myös HPK:n apuvalmentajana. Hietaniemellä ja Helmisellä on takanaan pitkä yhteinen historia, nimittäin he ovat operoineet samassa valmennustiimissä KHL-Jokereissa, TPS:n hopeakaudella sekä maajoukkueessa.

– Uskon tuovani paljon näkemystä itse peliin ja erikoistilannepelaamiseen. Olen myös hyvin kartalla siitä missä kansainvälinen huippu menee ja mitä sinne pääseminen vaatii pelaajalta ja joukkueelta, Hietaniemi kommentoi.

Aho kertoo, että valmentajien roolitus tarkentuu vielä myöhemmin ja tarkkoja työtehtäviä esimerkiksi peluutus- ja erikoistilannevastuista ei ole vielä jaettu.

SaiPa

@Liiga_SaiPa
SaiPan Liiga-joukkueen uusi päävalmentaja on Raimo Helminen!

Uutinen: saipa.fi/fi-fi/article/…

#SaiPa #Liiga

LUE MYÖS