Florida Panthersissa Stanley Cup -mestaruuden voittanut Vladimir Tarasenko siirtyy Detroit Red Wingsiin vapaana agenttina.

Red Wings tiedottaa solmineensa kaksivuotisen ja 4,75 miljoonan dollarin palkan takaavan sopimuksen 32-vuotiaan venäläishyökkääjän kanssa.

Tarasenko siirtyi maaliskuussa NHL:n siirtorajalla Ottawa Senatorista Panthersin riveihin. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja summasi runkosarjassa Senators-paidassa 57 ottelussa tehot 17+24=41 ja Panthersissa 19 ottelussa tehot 6+8=14.

Pudotuspeleissä Tarasenko muodosti Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen kanssa äärimmäisen luotettavan kolmosketjun, joka onnistui pitämään usein ahkeralla karvauspelillä kiekkoa vastustajan päädyssä. Tarasenko teki pudotuspeleissä 24 ottelussa tehot 5+4.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
HEADED TO THE TARASENK-SHOW!

The #RedWings today signed forward Vladimir Tarasenko to a two-year contract with an AAV of $4.75M.