Maalivahti Tuomas Tarkki lopettaa pelaajauransa.

37-vuotiaan suomalaisvahdin viimeiseksi seuraksi jäi tanskalainen Rungsted Seier Capital, jota hän edusti vajaan yhden kauden ajan.

Tarkki pelasi urallaan SM-liigassa Kärppien ja JYPin riveissä. Tämän lisäksi hän pelasi Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa, Venäjällä, Tshekeissä sekä Tanskassa.

– Tässä on tullut noin 30 vuotta puettua jääkiekkovarusteita päälle suht säännöllisesti. Viime perjantaina Kärppien ja Liigan välisessä Alumniottelussa pääsin pukemaan vielä kerran Kärppäpaidan päälle ja luistelemaan jäälle Raksilan yleisön eteen. Mielenpainuvampaa tapaa pelata viimeinen peli en pysty kuvittelemaan. Parasta oli että poikani Marius pääsi saattajaksi jäälle, Tarkki kiitteli Instagram-tilillään komean kuvan yhteydessä.

– Paljon on nähty ja koettu vuosien varrella. Hienointa on silti vuosien varrella tavatut joukkuekaverit, huoltajat, lääkärit, valmentajat ja kaikki muut ihmiset, joihin olen päässyt jääkiekon ansiosta tutustumaan. Nyt on aika pakata jääkiekkovarusteet kassiin ja aika tehdä jotain muuta. Kiitoksia kaikille!!!

Kokenut maalivahti sai kokea seurajoukkueuran lisäksi, miltä tuntuu vetää Leijonien paita ylleen. Tarkki pelasi Suomen A-maajoukkueessa yhden EHT-ottelun.

Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.