Ruotsi on vahvistanut ryhmäänsä kolmella NHL-miehellä. Tre Kronorin riveihin liittyvät aiemmin mainitun Calgary Flamesin hyökkääjän Mikael Backlundin lisäksi Vancouver-vahti Jacob Markström ja Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Alexander Wennberg.

Backlund oli mukana Ruotsin riveissä vuosina 2010, 2011 ja 2014. Tällä kaudella keskushyökkääjä löi Calgaryssa oman piste-ennätyksensä takomalla tehot 21+26.

– Tre Kronorin kanssa pelaaminen on aina hauskaa, erityisesti mm-kisoissa. Minulla ei myöskään ole Calgaryssa ruotsalaisia joukkuetovereita, joten on hienoa myös pyöriä äijien kanssa, Backlund kommentoi Aftonbladetillee.

Päivän muista vahvistuksista 21-vuotias Wennberg keräsi kuluvalla kaudella kahdeksan maalia ja 30 maalisyöttöä. Markström taas esiintyi Canucksin kakkosvahtina.

Vahvistusten lisäksi Ruotsi sai myös kieltäytyjiä. Boston Bruinsin Carl Söderberg ja Carolina Hurricanesin Elias Lindholm eivät nouse kisakoneeseen. Keskushyökkääjä Lindholmin matkan estää varvasleikkaus.

– On ihanaa saada se pois alta. On tehnyt jo puoli vuotta pirullisen kipeää, Lindholm kertoi huojentuneena Viasatille.

Söderberg jättää kisat väliin perheenlisäyksen myötä. 30-vuotias hyökkääjä on tulossa isäksi.

– Toisen lapsemme laskettu aika on toukokuun puolivälissä ja haluan olla silloin kotona, Coloradon ruotsalaispelaaja perusteli.