Suomalaismaalivahti Niklas Bäckström joutuu etsimään itselleen uuden seuran. Calgary Flamesin toimitusjohtaja Brad Treliving kertoi Sportsnet-radiokanavan haastattelussa, ettei Bäckströmin sopimusta uusita.

Pat Steinberg

@Fan960Steinberg
On goaltenders, Treliving confirms neither Hiller nor Backstrom will be back. Says they need to "solidify" position next season. #Flames

38-vuotias Bäckström on pelannut NHL:ssä kaudesta 2006-07. Muutamalla viime kaudella ei enää ole tullut kovin paljon vastuuta. Tällä sesongilla (joka Calgaryn osalta päättyi runkosarjaan) Bäckström pelasi vain neljä ottelua torjuntaprosentilla 88,1.

Kauden viimeisen ottelunsa Bäckström pelasi Minnesota Wildia vastaan. Minnesota kauppasi maalivahdin Calgaryyn siirtotakarajalla. Kyseinen peli, jossa Bäckström muuten esiintyi erinomaisesti, jäi todennäköisesti hänen viimeisekseen NHL:ssä. Pari päivää sitten Yle Urheilun haastattelussa Bäckström myönsi, että hänen uransa jatkuu todennäköisesti Euroopassa.