Helsingin Jokerit tiedottaa verkkosivuillaan vahvistaneensa rivejään Örebron Joonas Jalvannilla. Ruotsin SHL:ssä viimeiset kaksi kautta pelannut puolustaja allekirjoitti kauteen 2017-18 ulottuvan sopimuksen.

– Jalvanti on luotettava kahden suunnan puolustaja, joka on tällä kaudella noussut myös maajoukkueeseen. Hän on hyvällä luistelotaidolla varustettu kiekollisesti varma pelaaja ja tärkeä lisä puolustukseemme, Jokerien GM Jari Kurri kuvaili hankintaa.

Ennen siirtoaan Ruotsiin Jalvanti edusti Liigassa Pelicansia ja Bluesia. Kahdeksan Suomessa vietetyn kauden aikana syntyi tehot 21+65, eli 86 pistettä. Lahtelaislähtöinen puolustaja voitti kotikaupunkinsa seurassa keväällä 2012 SM-hopeaa.

Jalvanti debytoi myös tällä kaudella maajoukkueessa. Joulukuussa Moskovan EHT-turnauksessa Leijonia edustanut puolustaja on mukana MM-kisojen toisessa leiriryhmässä.