Tänään käynnistyy Liigan odotettu finaalisarja HIFK-Tappara. Vastakkain on kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Suurpiirteisesti voisi sanoa vastakkain olevan HIFK:n luovuus ja Tapparan kurinalaisuus.

Nostamme esiin muutaman pelaajan, joiden panos tulee olemaan ottelusarjassa ratkaisevassa roolissa. Patrik Laineen ja Teemu Ramstedtin kaikki jo tuntee ja heidän tasonsa tiedetään. Tähtien takaa löytyy kuitenkin pelaajia, joita kannattaa seurata.

HIFK

Yohann Auvitu

Oli HIFK:n paras puolustaja JYPiä vastaan. Teki huimat tehot, ja purki omilla ylösnousuillaan painetta helsinkiläisten puolustusalueelta. Tämä korostuu vielä JYPiä fiksummin paineistavaa Tapparaa vastaan pelatessa.

Joonas Rask

Tehnyt hieman huomaamattakin tehoja piste per peli -tahdissa, HIFK:n ykkösketjun moottori, joka pitää kiekkoa hyökkäysalueella taitavasti nopeutensa ansiosta. Tekee arvokasta tilaa mm. Ramstedtille.

Tappara

Stephen Dixon

Todella vaikea kausi alla, eikä nelosketjun rooli Liigassa ole miehen aikaisemmalle tasolle luontainen. Sai erittäin tärkeän onnistumisen ratkaisevassa ottelussa Kärppiä vastaan, ja on mahdollista että tehopisteitä on odotettavissa finaaleissa lisää. Potentiaali on olemassa. Jakaa myös painavia taklauksia.

Jere Karjalainen

Teki runkosarjassa 18 maalia ja pudotuspeleissäkin osunut jo neljä kertaa. Nopean hyökkääjän pelirohkeus ja haastaminen voi aiheuttaa ajoittain JYPiäkin vastaan ongelmissa olleelle helsinkiläispuolustukselle harmaita hiuksia.