Juho Lammikko allekirjoitti torstaina uransa ensimmäinen NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Porin Ässien kasvatin tuore sopimus on kolmivuotinen. Uutisesta tiedotti paikallislehti Satakunnan kansa

– Juhon pelit päättyivät OHL:ssä edellispäivänä. Saimme heti illalla tiedon, että Florida haluaa tehdä NHL-sopimuksen. Tänään hän matkustaa jo Portlandiin pelaamaan AHL-pelejä, Lammikon pelaaja-agentti Tomi Haula hehkutti.

Lammikko tienaa kolmelta kaudelta vähintään 92 500 dollarin allekirjoitusbonuksen sekä 70 000 dollarin farmipalkan. Jos NHL-paikka aukeaa, palkka nousee kahden viimeisen kauden aikana 835 000 dollariin.

Lammikko aloitti kuluvan kauden Porissa. Hyökkääjä pelasi viisi ottelua ennen siirtoa Pohjois-Amerikkaan.

Floridassa pelaa jo ennestään suomalaisia Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.