Suomen U18-maajoukkue avasi MM-kisat voitokkaasti kaadettuaan voittomaalikilpailun jälkeen alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Tsekin. Pikkuleijonat johtivat avauserän jälkeen Eeli Tolvasen, Kristian Vesalaisen ja Emil Oksasen osumilla kahdella maalilla.

Maalittoman toisen erän jälkeen Tsekki kuroi etumatkan kiinni viimeisessä erässä. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, pisteet punnittiinn 3-3-tilanteessa voittomaalikilpailussa.

Tsekkien kolmesta yrityksestä mikään ei ohittanut maalivahti Leevi Laaksoa. Eeli Tolvasen ja Aapeli Räsäsen epäonnistuttua Janne Kuokkanen ohitti ratkaisullaan Josef Korenarin siivittäen Pikkuleijonat 4-3-voittoon.

Suomen parhaaksi pelaajaksi kisa-avauksessa palkittiin kolmoskentän laituri Markus Nurmi. Pikkuleijonien kisataival jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Slovakiaa vastaan. Ottelu alkaa kello 02.00 Suomen aikaa.