Minnesotassa keskushyökkääjän paikalla enimmäkseen pelannut Mikael Granlund siirtyi viime yönä kakkosketjun sentterin paikalta ykkösketjun laitahyökkääjäksi.

Päävalmentaja John Torchettin tarkoitus oli varmasti mitata suomalaisesta enemmän tehopisteitä ulos, kun puolustusvastuu laitahyökkääjän tontilla jää keskushyökkääjää huomattavasti vähäisemmäksi. Tuloksena oli seitsemän laukausta ja useita maalipaikkoja, mutta toistamiseen suomalainen jäi Dallasia vastaan nollatehoille.

Minnesota koki tiukan 2-1-tappion Dallasille, ja ajautui otteluvoitoissa jo kahden voiton takaa-ajomatkalle.

Granlund ei ollut tilaisuuksissaan tarpeeksi terävänä, joten suomalaisvahti Kari Lehtonen veti joka tilanteessa pidemmän korren.

– Minun täytyy saada kiekko maaliin noista paikoista, torui Granlund itseään StarTribune-lehdelle.

Granlund viittasi ensimmäisessä erässä olleeseen kolmeen laadukkaaseen maalipaikkaan, joissa suomalainen joko asetteli kiekkoa aavistuksen liian pitkään, tai epäonnistui laukauksessaan.

Toisessa erässä Granlund karkasi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen Chris Porterin ja Ryan Suterin kanssa, mutta kiekkotaituri ajautui kiekkollisena huonoon paikkaan, josta hän ei saanut aikaiseksi kelvollista laukausta eikä edes syöttöä.

– Ajattelin ensiksi laukoa, mutta ajauduin huonoon kulmaan, jonka jälkeen yritin syöttää. Minun täytyy pystyä parempaan, kertasi Granlund tilannetta ottelun jälkeen.

Positiivista on, että laitahyökkääjäksi siirtyminen tuotti Granlundille maalipaikkoja. Todennäköistä on, että Granlund jatkaa samalla paikalla myös seuraavissa otteluissa. Suomalainen teki yhden kauden maaliennätyksensä (13 maalia) tällä kaudella, ja laukoi myös eniten tähänastisella NHL-urallaan. Nyt Minnesota kaipaa kipeästi nuoren suomalaisen tehopisteitä pudotuspeleissä, ja Granlundin lausunnoista voi päätellä, että mies tiedostaa tämän itsekin.

Muuten Minnesotan kausi on vääjäämättä päättymässä jo pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.