Musertavan ylivoimainen HIFK jatkoi huikeaa kotiottelusaldoaan pudotuspeleissä vaisun Tapparan kustannuksella. Loppuunmyyty Helsingin jäähalli pääsi juhlimaan petopaitojen tylyä 6-0-voittoa. Voitolla HIFK siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon. HIFK:n parhaina häärivät nollapelin pelannut Ville Husso ja kaksi maalia iskenyt Corey Elkins.

Ensimmäinen erä oli punapaitaisen kotijoukkueen dominointia. Myrskyn lailla Tapparan puolustusalueella operoinut HIFK sai ansaitsemansa avausmaalin erän puolivälin jälkeen. Elämänsä kevättä pelaavan Yohann Auvitun upean yksilösuorituksen jälkeen HIFK:n kapteeni Arttu Luttinen pääsi siirtämään kiekon tyhjään rysään.

Toiseen erään tamperelaiset tulivat hanakasti, mutta Elkins kaatoi nopeasti kylmää vettä vierailijoiden niskaan siirtämällä HIFK:n kahden maalin karkumatkalle. Ennen tätä osumaa oli Kristian Kuuselalla todella maukas paikka tasoittaa tilanne, mutta loistavan ottelun pelannut Husso venytti kiekon tielle.

Ratkaisevan tuntuisen 3-0-osuman viimeisteli pudotuspelien pistepörssiä johtava Teemu Ramstedt. Maali oli tyypillinen osoitus HIFK:n vahvuudesta. Tapparan hyökkääjä pysäytettiin keskialueella, jonka jälkeen tilanne käännettiin salamannopealla syötöllä läpiajoksi Ramstedtille.

Kolmannessa erässä Tappara lyötiin todelliseen kanveesiin, ja lukemia kaunisteli vielä Elkins, Juuso Puustinen ja Robert Leino.