Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on antanut huolestuttavan ukaasin jääkiekon MM-kisojen alla. Huolestuttavan ainakin jos janoiselta Leijona-fanilta kysytään.

KHL-toimittaja Aivis Kalniņš kirjoittaa Twitterissä urheiluministerin paljastaneen, ettei ohrapirtelöä myytäisi areenoilla jääkiekon MM-kisojen aikaan. Ilmeisesti olutkielto on voimassa koko kisojen ajan – niin Pietarissa kuin Moskovassa. Kalniņšin twiitin lisäksi enempää aiheesta ei ole ainakaan kansainvälisiin medioihin tihkunut.

Aivis Kalniņš

@aiviskalnins
Per Russian sports minister, no beer will be sold in the Arena during the 2016 World Championsips in Russia.

Toisin kuin ehkä yleisesti luullaan Venäjällä on rajoitettu tarkasti alkoholin saantia urheilutapahtumissa.

Vuonna 2002 kaikki olutmyynti kiellettiin Venäjällä stadioneilla ja ylipäätään urheilutapahtumissa. Kielto lienee ollut seurausta jalkapallon MM-karsintaottelun jälkeisistä tapahtumista. Venäjän kärsittyä tappion Japanille puhkesi kaduilla suoranainen mellakka – ja alkoholin osuutta ei suinkaan suljettu pois.

Tosin sittemmin alkoholilainsäädäntöä on muutettu avoimemmaksi Venäjällä.