Vauhdikas kiekkoilta Tampereen Hakametsässä päättyi Tapparan ansaittuun 3-0-voittoon. Kirvesrinnat lähtivät kotiotteluunsa allaan ruma 6-0-murskatappio Helsingissä, joten kasvojenpesu oli paikallaan. Tamperelaisten sankariksi nousi ties monetta kertaa tänä keväänä Patrik Laine, joka oli mukana joukkueen jokaisessa osumassa. Voitolla Tappara tasoitti otteluvoitot 2-2:een.

Ottelu ei tarjonnut ilotulitusta maalien muodossa, mutta oli muilta elementeiltään loistava jääkiekko-ottelu. Tampereen perjantai-illassa nähtiin vauhtia, tunnetta, taklauksia ja mahtavia yksilösuorituksia.

Koko ottelua leimasi positiivisesti kahden hienoa kevättä pelaavan pelaajan kaksintaistelu. Sekä Teemu Ramstedt että Patrik Laine olivat ottelussa parhaimmillaan ja dominoivat ajoittain peliä silmiä hivelevän kauniisti joukkueidensa hyökkäysalueella.

Nuorempi kiekkotaituri vei tällä kertaa voiton kokeneemmasta Ramstedtista. Laine oli kentän ylivoimainen hahmo nakuttaen muhkeat tehopisteet 1+2. Juuri 18-vuotta täyttänyt Laine aloitti näytöksensä ensimmäisen erän puolivälissä karkaamalla läpiajoon, josta nuorten maailmanmestari iski kiekon vastustamattomasti maalin ylänurkkaan ohi HIFK-vahti Ville Husson. Maali oli Laineelle ensimmäinen tämän kevään finaalisarjassa.

Kolmannessa erässä Laine otti joukkueen lopullisesti reppuselkäänsä. Ensin nuorisotähti teki esityön Jani Lajusen iskemään 2-0-maaliin ja tarjoili vain reilun minuutin päästä edellisestä upean poikittaissyötön Kristian Kuuselan ylivoimamaaliin.

Ramstedt joukkoineen jäi ottelussa nollille, mutta syyn tästä voi vierittää ensisijaisesti Tapparan maalilla loistavan ottelun pelanneen Tomi Karhusen harteille. Karhunen vesitti Ramstedtinkin haaveet maalinteosta useaan otteeseen, ja venyi kriittisillä hetkillä muutamiin todellisiin ”gamesavereihin.”

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti huomenna Helsingissä. Tapparan ehjä esitys jättää mielenkiintoisen asetelman huomiseen otteluun. Nähtäväksi jää, pystyykö Tappara siirtämään vahvan otteensa myös Helsinkiin, vai jatkaako HIFK dominointia kotikaukalossaan.