Tappara esitti perjantai-iltana kotiyleisönsä edessä huiman tasonnoston edellisestä 6-0-tappioon päättyneestä vierasottelusta.

Ottelun alkuhetkistä lähtien näki, ettei Tappara tule nöyrtymään helpolla kotiyleisönsä edessä. Helsingin ottelussa Tapparan otteita leimannut arkuus ja varovaisuus oli poissa, ja tilalle oli tullut röyhkeyttä ja kamppailuvoimaa.

– Parannettiin kamppailupelaamista, ja onnistuimme puolustamaan paremmin. Kun puolustuspeli ja kamppailupelaaminen on kunnossa, niin hyökkäyssuuntaankin löytyy hyviä asioita, tiivisti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola Nelonen Pro:n haastattelussa.

Tappara muutti hieman kokoonpanoaan tämän illan otteluun. Mahtavaa kevättä pelaava Patrik Laine nousi Kristian Kuuselan ja Jani Lajusen rinnalle kirvesrintojen ykkösketjuun. Ketju onnistui heti tekemään kolme maalia.

– Totta kai heillä on paljon maalintekovastuuta. Uskon kuitenkin, että koko joukkueen lataus ja laadukas pelaaminen oli se ratkaiseva tekijä, Tapola tuumi.

Ilman takaiskuja Tappara ei ottelusta selvinnyt, sillä tamperelaiset menettivät kapteeninsa sairastuvalle ottelun toisessa erässä. Tomáš Záborskýn maila nousi korkealle ja osui Jukka Peltolaa kasvoihin vaarallisen näköisesti. Tapola kertoi, että Peltolan silmä otti tilanteessa osuman.

– Harmi, että menetettiin Peltola. Hänen kautensa on todennäköisesti ohitse. En ole ennen tuollaista nähnyt, että tilanteesta tuomittiin vain 2+2, vaikka pienemmistäkin kolhuista on tullut vitosia, jakoi Tapola kritiikkiä ottelun tuomareille.

Voitosta huolimatta Tapola kokee joukkueensa pystyvän vielä parempaan.

– Ei me vielä tapissa olla. Tästä täytyy pystyä vielä parantamaan huomiselle. Se tämän koko ottelusarjan idea on, että edellisestä ottelusta pitää aina pystyä parantamaan, Tapola summasi.