Tähän iltaan asti kevään Liiga-finaaleissa oli nähty vain kotivoittoja. Hetki sitten kotitaika murtui ensimmäistä kertaa, kun Tappara haki 2-1-voiton Helsingin IFK:n vieraana.

IFK oli voittanut finaalisarjan edelliset kotiottelunsa selvin 4-0- ja 6-0-lukemin. Samaa kaavaa näytti alkuun tämänkin illan peli noudattavan, kun Lauri Taipalus lämäsi kotijoukkueen johtoon ensimmäisessä erässä.

Tapparan maaliujous Helsingin valoissa päättyi ajassa 35:29. Juhani Jasu voitti aloituksen 100-0, ja Aleksi Elorinne tälläsi uransa ensimmäisen pudotuspeliosuman.

Voittomaalista riittänee puhetta tulevina päivinä. Tapparan Nick Plastino käänsi puolustusalueen riiston jälkeen nopean pistosyötön Jere Karjalaiselle. Runkosarjassa 34 pistettä iskenyt laitahyökkääjä iski läpiajon päätteeksi kiekon ohi Ville Husson. Kyseenalaista oli se, että Tapparalla oli vastahyökkäyksen aikaan kuusi pelaajaa jäällä. Toisaalta, Tapparalla oli liikaa miehiä kentällä osin siksi, että vaihtoon pyrkinyt pelaaja kompuroi tuomarin kanssa.

Oli miten oli, maali hyväksyttiin. Tappara johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3-2, joten kirvesrinnat ovat voiton päässä mestaruudesta. Kuudes finaali pelataan Tampereella tulevana tiistaina.