Jesse Puljujärvi saattaa tehdä ensi yönä suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Suomi kohtaa Ruotsin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa, kertoo Ilta-Sanomat.

Puljujärvi voitti vuoden alussa MM-kultaa jo alle 20-vuotiaiden kisoissa, ja jos Suomi kaataa Ruotsin ensi yönä, tulee Puljujärvestä ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut samalla kaudella sekä 20-vuotiaiden että 18-vuotiaiden maailmanmestaruudet.

Saavutus olisi kansaivälisestikin katsottuna harvinainen, sillä toistaiseksi vain kaksi pelaajaa on pystynyt voittamaan U18- ja U20-kultaa saman kauden aikana, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Tämä tapahtui vuonna 2010, kun maalivahti Jack Campbell sekä hyökkääjä Jason Zucker juhlivat kahta maailmanmestaruutta USA:n paidassa.

Yle TV2 näyttää finaalin, joka alkaa klo 03.00 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.