Ruotsissa ollaan tällä hetkellä jokseenkin tyrmistyneitä. Suomi takoi muutama tunti sitten päättyneessä U18-ikäluokan MM-finaalissa Ruotsin jäänrakoon maalein 6-1.

Länsinaapurissamme todennäköisesti toivottiin, että Kärpät olisi edennyt Liigassa finaaleihin. Kärppien putoaminen nimittäin vapautti Jesse Puljujärven lähtemään mukaan turnauksen ratkaisupeleihin. Ruotsia vastaan Pulju iski hattutempun.

– Hän on vähän kuin täällä olisi ollut NHL-pelaaja 17-vuotiaiden seassa. Näimme sen jo alle 20-vuotiaiden kisoissa, joissa hän erottui joukosta. Hän oli sielläkin MVP (arvokkain pelaaja), SVT:n asiantuntija Jonas Andersson sanoi.

Kanadalaisen TSN-kanavan asiantuntija Craig Button jatkoi samoilla linjoilla.

– Rakastan Puljujärveä, koska hän haluaa kiekon itselleen. Hän todella haluaa ratkaista.