Tampereen Tapparan Jussi Tapolan molemmat päävalmentajakaudet ovat olleet menestyksiä. Viime vuonna joukkue pääsi jo hopealle, ja tänä keväänä mitali kirkastui kultaiseksi.

Päävalmentajuutta ennen Tapola toimi kaksi kautta Tapparan apuvalmentajana, ja molemmat kaudet päättyivät hopeaan. Kolmen hopean jälkeen kulta maistuu erityisen maukkaalta.

– Täytyy sanoa, että muutaman kerran tuossa toisella puolella seisseenä koittaa vain itse rekisteröidä ja tallentaa tätä hetkeä, että sitä voi sitten jossain vaiheessa muistella, selvitti Tapola tuntojaan Nelonen Pron haastattelussa ratkaisevan finaalin jälkeen.

Voiton hetkellä Tapola jakoi kiitosta Jukka Rautakorvelle, joka toimi Tapparan päävalmentajana joukkueen voittaessa edellisen mestaruutensa 2003. Rautakorpi oli jälleen päävalmentajana, kun Tapola toimi apuvalmentajana kausilla 2012-2013 ja 2013-2014.

– Tässä vaiheessa täytyy sanoa iso kiitos Rautakorven Jukalle, joka on ollut niissä paikoissa ja jolta olen oppinut paljon asioita. Olen katsonut, mitä ”iso mestari” tekee ja ottanut sieltä vähän oppia, että ei kannata pakkaa sekoittaa, vaan keskittyä pelaamiseen ja olemiseen.

Tapola jakoi kunniaa myös vastustajille, kun hän kertasi tietä, jonka Tappara kulki pudotuspeleissä.

– Äärimmäisen kovia joukkueita, kuten Lukko, Kärpät ja HIFK, ollaan pystytty voittamaan neljä kertaa – onhan se uskomaton suoritus.