Tappara pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta kotiyleisönsä edessä kaadettuaan HIFK:n kuudennessa finaaliottelussa lukemin 2-1. Tasainen ottelu huipentui dramaattiseen hetkeen ottelun lopussa, kun HIFK:n Teemu Ramstedt sai kiekon maaliin, mutta summeri oli jo ehtinyt soida ottelun päättymisen merkiksi.

Ratkaisevan finaalin TOP 3

Tutkapari Laine – Kuusela

Tapparan valmentaja Jussi Tapola siirsi Patrik Laineen Kristian Kuuselan rinnalle kesken pudotuspelien, ja tulosta tuli välittömästi. Ratkaisevassa finaalissakin kaksikko oli etenkin ottelun alkupuolella mahtavassa vireessä painaen peliä jatkuvasti HIFK:n puolustusalueelle. Tutkapari juoni 2vs1-hyökkäyksestä Tapparan 1-1-tasoituksen. Kuusela antoi syötön pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valitulle Laineelle, joka laukoi suoraan syötöstä kevään kymmenennen maalinsa.

Tomi Karhunen

Voittava maalivahti. Venyi ottelusarjassa tärkeillä hetkillä mahtaviin pelastuksiin. Ratkaisevassa finaalissa vain yksi päästetty maali, joten joukkueen ei tarvinnut ryhtyä maalintekokilpailuun.

Teemu Ramstedt

Ilta oli Tapparan, mutta HIFK:n tehohyökkääjä ansaitsee maininnan tässä listauksessa. Jäi ilman tehopisteitä, mutta jätti taatusti kaikkensa jäälle ratkaisevassa ottelussa. Johti tekemisellään helsinkiläisten kiriä. Onnistui maalinteossa, mutta muutaman hetken liian myöhään, kun summeri oli ehtinyt jo soida. Loistava pudotuspelikevät.