Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Moskovassa ja Pietarissa. Ensimmäisissä otteluissa kiekko putoaa jäähän jo ensi viikon perjantaina, mutta Pietarin otteluihin lipuista on myyty vasta alle puolet.

– Tällä hetkellä Pietarissa pelattaviin otteluihin lippuja on myyty 45 %, kertoo maailmanmestaruuskisojen projektipäällikkö Aleksei Melostvov Fontanka-verkkolehdessä.

Melostvov ei kuitenkaan ole huolissaan, vaikka katsomopaikkoja on vielä paljon tyhjinä.

– Viiteen Pietarin otteluun liput on käytännössä loppuunmyyty. Vähiten suosittuihin otteluihin on tarjolla 375 ruplan (n. 5 euroa) hintaisia lippuja. Joten ei voi sanoa, että liput kävisivät huonosti kaupaksi. Ennakko-odotusten mukaan olemme jopa edellä suunnitelmassamme, toteaa Melostvov.

Suomi kuuluu kisoissa lohko B:hen, jonka ottelut pelataan Pietarissa. Muut lohko B:n joukkueet ovat Kanada, Yhdysvallat, Slovakia, Valko-Venäjä, Ranska, Saksa ja Unkari.

Sen sijaan kokonaisuudessaan kisalipuista on myyty jo 80 %, kertoo uutistoimisto Tass. Lipun ostajia on yhteensä 39 maasta. Kotijoukkue Venäjä pelaa ottelunsa Moskovassa, mikä luonnollisesti lisää siellä pelattavien pelien lipunmyyntiä.

MM-turnauksen toimitusjohtaja Aleksandr Polinski sanookin Tassille, että kaikki Venäjän ottelut ovat loppuunmyytyjä. Myös puolivälierä, jossa Venäjä mahdollisesti pelaa, on loppuunmyyty.