Tre Kronorin päävalmentaja Pär Mårts ei ole saanut haluamiaan NHL-pelaajia liittymään Ruotsin joukkueeseen MM-kisoihin. Viimeisimpinä kieltäytyjinä Mårtsille harmaita hiuksia aiheuttivat Anaheim Ducksin hyökkääjät Rickard Rakell ja Jakob Silfverberg.

– Kieltäytyjiä on ihan oikeasti liikaa. Olen iloinen, että osalla oli intohimoa tulla kisajoukkueeseen. On useampia, joiden olisi pitänyt olla täällä. Mutta täytyy keskittyä nyt tähän ryhmään, Mårts pyöritteli ruotsalaisen TV4:n haastattelussa.

TV4 Sport

@TV4Sport
Jakob Silfverberg och Rickard Rakell har tackat nej till VM. Det berättar Pär Mårts inför kvällens match. #twittpuck snpy.tv/1r2CeF0

Ruotsin NHL-apuja ovat mm. hyökkääjä Mikael Backlund ja maalivahti Jakob Markström. Joukkue kalpenee nimilistaltaan esimerkiksi Leijonille, Kanadalle ja Venäjälle, jotka ovat saaneet houkuteltua huomattavan nimekkäitä NHL-miehiä MM-kaukaloihin.

Tre Kronor koki eilen murskaavan 1-7-tappion Tšekille harjoitusottelussa. Tällaiset tulokset tuskin luovat uskoa kilpailijoitaan nimettömämpään joukkueeseen.