Jo aikaisemmin Liigan pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon pokannut Patrik Laine sai tänään Liigan palkitsemistilaisuudessa lisää täytettä palkintokaappiinsa.

Pietarissa MM-kisoihin valmistautuva Laine valittiin ylivoimaisella tuloksella Liigan vuoden tulokkaaksi. Laine keräsi yhteensä 290 pistettä, kun toiseksi sijoittunut Pelicans-hyökkääjä Sebastian Repo sai kasaan 68 pistettä.

Vuoden tulokkaan valitsevat jääkiekkotoimittajat. Ilta-Sanomat kertoo, että Laineen ylivoimainen äänestystulos on historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa kaikki 58 jääkiekkotoimittajaa valitsivat saman pelaajan ykkössijalle. Täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole, koska kaikkien äänestysten äänimäärät eivät ole tallessa.

Myös toinen MM-kisoihin matkannut nuori tähti Sebastian Aho sai tunnustuksen, kun hänet valittiin Liigan All-Stars -kentälliseen.

Parhaaksi valmentajaksi valittiin Tapparan mestaruuteen luotsannut Jussi Tapola. Parhaana maalivahtina palkittiin HIFK:n maalivahti Ville Husso, ja paras puolustaja oli Husson seurakaveri Yohann Auvitu.

Parhaan erotuomarin tunnustuksen sai Stefan Fonselius.