Sää suosii Pietariin matkaavia MM-kisaturisteja. Lämpöasteita riittää sen verran paljon, että jopa shortseille saattaa tulla käyttöä.

Tälle päivälle Pietariin on luvattu 18 lämpöastetta ja aurinkoa taivaan täydeltä. Huomenna, kun kisat alkavat, elohopea kohoaa 19 asteeseen. Forecan 10 päivän ennusteen mukaan aurinkoa tai puolipilvistä säätä riittää ensi viikon perjantaihin asti. Ilmatieteen laitos ennustelee lähipäiville jopa 20 asteen rikkoutumista.

– Sää jatkuu samantyyppisenä kuin täälläkin. Lämmintä ilmamassaa ja korkeapainetta. Suomessa on tällä hetkellä ehkä vähän lämpimämpää, mutta ei merkittävästi, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Jantunen sanoi Iltalehdelle.

– Sateesta ei ole tietoakaan.

Tarkemmin säätä voi seurailla Forecan ja Ilmatieteen laitoksen sivuilta. Iltalehden alkuperäisen jutun pääset puolestaan lukemaan tästä.