Unohda kesäauringosta nauttiminen, lukitse ovesi, ota esiin popcornit ja laita televisiosi päälle. Seuraavat noin kaksi viikkoa on pyhitetty Leijonille.

Kun Leijona-paidan pukevat (ja ovat näissä kisoissa kerran jo pukeneet) päälleen nuoret lupaukset Patrik Laine, Sebastian Aho ja Teemu Pulkkinen sekä NHL-tähdet Aleksander Barkov, Mikko Koivu ja Jussi Jokinen, saadaan MM-kisoista melkoista viihdettä.

Leijonat on vihdoin hyökkäävä joukkue, jolta voi odottaa kiekonhallintaa kovempiakin maita vastaan. Sen ansiosta Suomi lähtee kisoihin harvinaisista lähtökohdista: se on yksi ennakkosuosikeista Kanadan ja Venäjän ohella.

Ennen tämä oli pelottava lähtökohta. Suomalaiset ovat tunnetusti olleet parhaimmillaan altavastaajan asemassa. Alle 20-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden maajoukkueet ovat kuitenkin osoittaneet, että suomalaisetkin voivat lähteä voittamaan eikä vain yrittämään parastaan. Tämän mentaliteetin voi olettaa jatkuvan myös aikuisten puolella.

Mestaruus ei kuitenkaan ole täysi selviö. Yksikin heikko peli voi tarkoittaa kisojen päättymistä pettymykseen. Yksi asia on kuitenkin varma. Tällaista nippua ei Suomi ole saanut kasaan vuosikausiin. Se tarkoittaa suomalaisittain poikkeuksellista katselunautintoa.

Vaikka et yleensä katsoisi MM-kisoja, nyt jos koskaan siihen on syytä. Joten istu tukevasti kotisohvallesi, ota hyvä asento ja nauti.