Kazakstan kaatoi Sveitsin A-lohkon ottelussa rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 3-2. Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Sveitsi hallitsi kenttätapahtumia melko suvereenisti, mutta tehottomuus koitui punapaitojen kohtaloksi.

Ensimmäisessä erässä Kazakstanilla oli loistava paikka siirtyä ottelussa 1-0-johtoon rangaistuslaukauksesta, mutta Nigel Dawesin yritys suuntautui ohi Reto Berran vartioiman maalin.

Muutama minuutti epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen Sveitsi siirtyi 1-0-johtoon Samuel Walserin rebound-osumalla.

Berra nukahti

Toisessa erässä nähtiin hämmästyttävä hetki, kun Kazakstanin Roman Savchenko yllätti NHL-vahti Berran tulisella siniviivalaukauksella. Ylänurkkaan painunut kuti ei kuitenkaan lähtenyt odotuksenmukaisesti hyökkäyssiniseltä, vaan Savchenkon täräytti alivoimapuruksi tarkoitetun kiekon Kazakstanin omalta siniviivalta.

Berra näytti tilanteessa miettineen jotain aivan muuta kuin meneillään ollutta jääkiekko-ottelua.

Vili Niemelä

@vvvili
Sitten tulee vähän isompaa hörppyä Reto Berralta. #mmkisat

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat lyhen ajan sisään kertalleen ylivoimalla, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikakaan ei kuitenkaan tuonut joukkueiden paremmuudesta ratkaisua, vaan jouduttiin turvautumaan rangaistuslaukauskilpailuun.

Rangaistuslaukauskilpailussa Kazakstanin sankariksi nousi varsinaisella peliajalla rankkarissa epäonnistunut Dawes, joka onnistui ohittamaan äkkikuolemavaiheessa Sveitsi-vahti Berran.