Leijonien MM-kisataival jatkuu heti tänään sunnuntaina. Alkuillan ottelussa vastaan luistelee Saksa.

Saksa pelasi kisojen ensimmäisen ottelunsa lauantaina. Kovin lupaavasti kisat eivät saksalaisilta alkaneet, sillä Ranska voitti ottelun 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Liikaa Saksaa ei kuitenkaan kannata aliarvioida tämän tuloksen vuoksi.

Joukkueesta löytyy mielenkiintoisia nimiä, kuten Leon Draisaitl. Keskushyökkääjä pelasi varsin väkevän tulokaskauden Edmonton Oilersissa ja nakutteli komeat pisteet. Joukkueessa on pari muutakin NHL-pelaajaa – puolustajat Christian Ehrhoff ja Korbinian Holzer sekä hyökkääjä Tobias Rieder.

Voiko Saksa nostaa tasoaan?

Leijonilla on tulivoimaa ja laatua neljään eri kentälliseen. Vaikka Saksalla on muutamia hyvän tason kärkiyksilöitä, on sinivalkoinen materiaali laadukkaampi ja kärki tietysti myös terävämpi.

Jotta Leijonat kaatuisi, täytyy päävalmentaja Marco Sturmin saada yksinkertaisesti joukoistaan enemmän irti joukoistaan kuin Ranskaa vastaan.

– Se oli taistelu, Rieder kertoi Ranska-kohtaamisesta IIHF:lle.

– Emme saaneet paljon aikaiseksi ottelun alkuvaiheilla ja teimme paljon virheitä, etenkin ensimmäisessä erässä. Se johti ylivoimahyökkäyksiin. Se meidän pitää siivoa pelistä pois, Rieder tiesi.

Miten käy?

Leijonien materiaali on yksinkertaisesti liian laaja ja terävä, jotta Saksalla olisi kovinkaan hyvät mahdollisuudet yllättää. Jos Suomi pelaa omalla tasollaan, pitäisi lopputuloksen olla sinivalkoisten hyväksi.

Nostetaan yksilöistä esiin Mikael Granlund. Granlund esiintyi todella väkevästi perjantaina, ja mielenkiintoista nähdä, millaisella jalalla mies nyt on liikkeellä. Suomella on maanantaina peli USA:ta vastaan, joten Leijonat varmasti kaipaa pelkästään kliinistä voittoa tähän kohtaan.

Veikataan lopputulokseksi 4-1.

Klo 16:15 Suomi-Saksa (MTV Sport 1, MTV3)