Aiemmissa otteluissa murskaten Suomelle ja USA:lle hävinnyt Valko-Venäjä sai maanantaina entistä suuremmilla numeroilla takkiin. MM-turnauksen mestarisuosikki Kanada oli Pietarin Jubilee-Areenalla armoton, pyyhkäistyään taululle suvereenit 8-0-lukemat.

Vaahteranlehdillä riitti onnistujia laajalla rintamalla, mutta tehokkain pelimies oli maalin ja kaksi syöttöpistettä kerännyt Matt Duchene.

Peli kahdessa erässä pakettiin

Kanada aloitti maalinteon avauserän lopulla ylivoimalla, kun Derick Brassard löi kiekon maalin edestä sisään kapteeni Corey Perryn tarjoilusta. Perry itse kasvatti etumatkan toisen erän ensimmäisellä minuutilla kahteen maaliin.

2-0-maalista alkoi Vaahteranlehtien vyöry, mitä Valko-Venäjä ei pystynyt pysäyttämään. Vain kaksi minuuttia myöhemmin nimittäin Ryan O’Reilly naulasi läpiajosta alivoimamaalillaan Kanadan jo kolmen maalin johtoon.

O’Reillyn jälkeen toisessa erässä osuivat vielä Duchene ja Taylor Hall kasvattaen numerot jo 6-0:aan.

Kolmannessa erässä Valko-Venäjän verkot heiluivat vielä maalivahdin vaihtamisesta huolimatta kolmesti. Ensin O’Reilly tuplasi maalisaldonsa ja myöhemmin Mark Stone ja Ben Matheson rokottivat lisää. Ottelu päättyi näin lopulta 0-8-lukemin Kanadan voitonjuhliin.