MM-kisojen isäntämaa Venäjä teki ryhtiliikkeen eikä antanut Latvialle mahdollisuuksia joukkueiden alkulohko-ottelussa. Venäjän kaksi ensimmäistä peliä olivat sujuneet takkuisasti, kun Tšekki voitti sen ensin 3-0 ja eilen Kazakstan pystyi tekemään Venäjän verkkoon neljä maalia.

Maalittoman avauserän jälkeen Venäjä meni johtoon heti toisen erän alussa. Pelikello näytti aikaa 20.29, kun joukkueen kapteeni Pavel Datsjuk löysi syötöllään Artemi Panarinin, joka löi suoraan syötöstä kiekon sisään.

Venäjän 2-0-maali oli edellisen maalin tehneen Panarinin vahvan pelaamisen tulos. Hän hämmensi Latvian maalin takana niin paljon, että sekä Vadim Šipatšov että Jevgeni Dadonov jäivät maalin edessä ilman vartiointia. Panarin syötti Šipatšoville, joka puolestaan jatkoi Dadonoville, ja Dadonovilla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin.

Erän puolivälin jälkeen venäläispuolustaja Aleksei Jemelin sai 5+20 minuutin rangaistuksen, kun hän vahingoitti Latvian Miks Indrašisia polvitaklauksellaan.

Kolmas erä jatkui Venäjän komennossa. 3-0-maalissa asialla olivat samat miehet kuin edellisessäkin. Tällä kertaa Dadonov ja Panarin syöttivät, ja Šipatšov kirjattiin maalintekijäksi.

Latvia otti riskillä maalivahdin pois, kun erää oli jäljellä vielä yli viisi minuuttia. Yritys kuitenkin tyrehtyi latvialaisjäähyyn, jonka aikana Panarin teki maalin ja samalla pelin neljännen tehopisteensä. Maalin toisena syöttäjnä toimineelle Šipatšoville piste oli puolestaan illan kolmas.

Niinpä Venäjä voitti ottelun puhtaasti 4-0 ja nousi A-lohkon kärkeen ennen illalla pelattavaa Ruotsi-Tšekki-peliä.