Se lähtee nopeasti, tarkasti ja mistä tahansa asennosta. Sen avulla ratkojaan pelejä, voitetaan mestaruuksia ja se avaa myös vastapelaajille tilaa.

Puhe on tietysti Patrik Laineen laukauksesta. Täällä Pietarissa, kun haistelee tunnelmaa Jubilee-Areenan ympärillä, tuntuu monen mielipide olevan vähintään samansuuntainen.

– Patrik Laineella on paras laukaus maailmassa, on yksi jos toinenkin sinivalkoisiin pukeutunut huudellut.

Onhan näissä huudoissa tietenkin MM-kisahuuman tuomaa äkkipikaisuutta. Ei se Laineen laukaus tasoa Aleksandr Ovetškin ole (ainakaan vielä), vaikka toki maailmanluokkaa jo.

Ja kokonaisvaltaisesti edessä on vielä monta treeniä ennen kuin Laineen paketti pelaajana on lähellekään valmista. Hehkuttaa totta kai sopii ja pitääkin, vaan paljon tärkeämpää on hioa timanttia.

Sitten Teemu Selänteen ihan hirveän montaa lupaavaa maalintekijää ei ole voitu iltapäivälehdissä revitellä. Siksi Laine ja se potentiaali, joka hänessä on, saa monen päät pyörryksiin asti.

Ei pelkkä laukaus

Monesti ehkä jää huomaamatta sekin, ettei Laine ole mikään yhden tempun poni. 18-vuotiaan kiekkotietokone raksuttaa jo niin, että potentiaalisissa maalipaikoissa Laine osaa valikoida mitä suuremmalla todennäköisyydellä tehokkaimman ratkaisun.

Kenties Laineesta kasvaa se pelaaja…

Oletteko siis huomanneet, miten Laine aina ylivoimalla pitää kiekon sen pari ylimääräistä sekuntia lavassaan? Jos laukaus ei lähde ykkösellä, Laine etsii ratkaisua: nopeaa, tarkkaa ja neliön murtavaa syöttöä. Moni puolustaja tulee näkemään vielä painajaisia Laineesta – jos nyt jo ei näe.

Pelkästään viime kuukausien aikana Laine tuntuu kasvaneen koko ajan vaarallisemmaksi. Se, mitä hänestä voi vielä tullakaan, on se kaikista mielenkiintoisin kysymys.

Kenties Laineesta kasvaa se pelaaja, jolla on maailman paras laukaus. Yhtä kaikki huippuvaarallinen maalitykki hän jo on. Johan se on näissä MM-kisoissakin nähty.