Tanskalaiset tuskin haluavat muistella selkäsaunaa, jonka Venäjä hetki sitten tarjosi A-lohkon ottelussa. Itänaapurimme voitti pelin peräti 10-1.

Venäjän tehonyrkkinä hääri nimellinen kakkoskenttä Artemi Panarin-Vadim Šipatšov-Jevgeni Dadonov. Šipatšov iski kaksi maalia ja antoi kolme maalisyöttöä, Panarin viimeisteli tehot 1+4 ja Dadonov sai tililleen maalin sekä kolme maalisyöttöä. Ketju siis takoi yhteensä kohtuullisen huimat tehot 4+10.

Tanskalla ei ollut missään vaiheessa ottelua juurikaan sanaa sanottavana. Ensimmäisen erän Venäjä vei 2-0, toisen 4-1 ja kolmannen 3-0. Kolmannessa erässä päävalmentaja Olegs Znaroks jopa vaihtoi maalivahtia. Sergei Bobrovskille hieman huilia ja 20-vuotiaalle Ilja Sorokinille MM-debyytti.

Voiton ansiosta Venäjä nousi yhdeksään pisteeseen. Tšekki johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Venäjään. Tanska puolestaan jatkaa kuudentena. Joukkue on koonnut neljästä pelistä neljä pistettä.