Mediassa spekuloitiin keväällä paljon Jesse Puljujärven mahdollisella MM-kisamatkalla. Puljujärvi paljasti NHL.com/fi-sivustolla, ettei hän olisi edes voinut lähteä Venäjän-kisoihin.

– HIFK-pelissä maaliskuussa (4.3.) se jalka meni. Sen piti olla pikkuvamma, ja pelasin sillä pudotuspelit ja alle 18-vuotiaiden MM-kisat. Sitten sieltä löytyikin jotain isompaa, ja piti tehdä korjausoperaatio, Puljujärvi kertoi NHL.com/fi-sivustolle.

– Pelaaminen sattui vähän, mutta minulla oli tuki jalassa, ja pystyin pelaamaan. Kun peli oli menossa, niin en huomannut asiaa. Varmasti pari prosenttia pelaamisesta jäi pois. Jos tätä vammaa ei olisi ollut, niin olisin pystynyt parempaan, hän sanoo.

– Totta kai se vähän turhautti, koska loukkaantuminen tuli niin harmittomassa tilanteessa ja sen piti olla vain pikkuvamma. Pystyin kuitenkin pelaamaan hyvällä tasolla, Puljujärvi kertaa.

Kysymys kuuluu, miksi Puljujärvi lähti U18-turnaukseen, jos kerran jalassa oli vamma.

– Halusin mennä auttamaan joukkuetta. Halusin pelata ja voittaa maailmanmestaruuden! Siinä oli pieni riski, mutta otin sen.

Miesten MM-turnauksen suhteen valinnanvaraa ei kuitenkaan ollut.

– Harmittaa, mutta sille asialle ei voi nyt mitään. Tilanne oli se, että en voinut mennä.

NHL.com/fi-sivuston haastattelussa Puljujärveltä kysyttiin, vaikuttaako jalkavamma kesän NHL-varaukseen.

– En usko, että tästä asiasta on mitään haittaa varauksen suhteen. Nyt laitetaan jalka kuntoon, eikä tämän pitäisi haitata varausta, Puljujärvi tuumaa.