Jääkiekon MM-kisojen yksi kuumimmista puheenaiheista on tänä keväänä se, kuka valitaan kesän NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisenä. Monien mielestä ykkösvaraukseksi on vain kaksi todellista ehdokasta, Yhdysvaltain Auston Matthews ja Suomen Patrik Laine.

Kanadalaisen urheilusivusto TSN:n kykyjenetsinnän asiantuntija Craig Buttonin mukaan asiassa ei ole epäselvyyttä. Hän pitää Auston Matthewsiä ehdottomasti kesän varaustilaisuuden ykkösnimenä.

– Minun mielestäni tämän varaustilaisuuden paras pelaaja on Auston Matthews. Kukaan pelaaja tässä varaustilaisuudessa ei ole millään osa-alueella parempi kuin Matthews, sanoo Button TSN:n sivuilla julkaistussa haastattelussa.

Vaikka Button arvostaakin Lainetta, ei hän näe Laineella olevan mahdollisuutta tulla varatuksi ensimmäisenä.

– Minä pidän Patrik Laineesta suuresti. Minusta hän on hitonmoinen pelaaja. Hän ei ole mielestäni lähelläkään Auston Matthewsiä, mitä tulee varaustilaisuuden parhaaseen pelaajaan, Button toteaa.

Laine ja Puljujärvi NHL:ään jo ensi kaudeksi?

Kun keskustelu kääntyy pois siitä, kenestä tulee ykkösvaraus, nousee esiin myös toinen suomalaisnimi. Buttonin mukaan Jesse Puljujärvi tulee olemaan varaustilaisuuden kolmen kärjessä ja mahdollisesti myös NHL:ssä tulevalla kaudella.

– Kolme parasta kaveria – Matthews, Laine ja Puljujärvi – ovat mielestäni kaikki valmiita pelaamaan (NHL:ssä) ensi vuonna.