Leijonat taistelee tänään turnauksen kovinta haastajaansa vastaan lohkovoitosta. Viime kevään maailmanmestari Kanada on IIHF:n rankingin kärkisijalla ja maa on myös voittanut viimeiset kaksi olympiakultaa. Vaahteranlehdet onkin kokonaisvaltaisesti aina ollut se suurin kiekkomaa.

Valmentajalla kahden vuoden kokemus Carolinasta

Kanadaa Venäjän MM-kisoissa luotsaava Bill Peters on valmentanut viimeiset kaksi kautta NHL-seura Carolina Hurricanesia. 51-vuotiaan kanadalaisen paras saavutus on kultamitali vuoden 2008 Ivan Hlinkan muistoturnauksesta. Kultajoukkueessa pelasi tämänkin vuoden ryhmästä tuttu kolmikko Taylor Hall, Matt Duchene ja Ryan O’Reilly.

Neljä taitavaa hyökkäyskenttää

Kanadan materiaali on niin laaja, että jokaista neljää kentällistä voi peluuttaa tasaisesti. Joukkueen vaarallisin ase on Hallin, Derick Brassardin ja kippari Corey Perryn muodostama ykkösnyrkki. Taitava kolmikko on nakuttanut yhdessä 25 tehopistettä. Lisäksi Hall sijoittuu kuudella osumallaan yhdessä Patrik Laineen kanssa maalipörssin jaetulle kakkossijalle.

Myös puolustus on hoitanut hommansa mallikkaasti ja Vaahteralehtien maaliero on hulppea 34-4. Hiljattain vahvistukseksi saapui vielä Nashville Predatorsin Ryan Ellis. Kiekollisesti taitava puolustaja tuo lämärillään viivapelotteen erikoistilanteisiin. Kanadan suurin kysymysmerkki on Cam Talbotin ja Calvin Pickardin muodostama maalivahtikaksikko. Kumpaakaan ei olla toistaiseksi kunnolla testattu kisoissa.

Leijonilla yllätyssauma

Kanada ei ole tähän mennessä hävinnyt ainuttakaan ottelua, mutta onko joukkue päässyt jopa liian helpolla? Jokaisen vastustajan yli on vyörytti murskalukemin, eikä kunnollista haastetta ole vielä löytynyt. Suomen iskun paikka on aiemmin mainitussa maalivahtipelissä. Talbotin työmäärä ei ole ollut kisoissa tähän mennessä hääppöinen, minkä vuoksi Edmonton Oilersin maalivahti on vielä kysymysmerkki kovissa peleissä.

Taistosta voi odottaa jo korkeiden panosten myötä tasaista. Voi olla, ettei ratkaisua nähdä varsinaisen peliajan puitteissa.