MM-kisakaupunki Pietariin on matkannut tuhansia ja taas tuhansia sinivalkoisia faneja. Ainakaan Jubilee-areenan kulmilla ei voi yksinkertaisesti välttyä törmäämästä suomalaiseen.

Leijonat.comin toimitus on läpi kisojen taltioinut kisatoreilta ja kaupungilta fanien tunnelmaa. Monille matka on ollut tietysti ikimuistoinen – ja miksei olisi ollut. Leijonat on pelannut seitsemän peliä vailla tappioita, halpa hintataso on miellyttänyt, karnevaalitunnelma piristää ja upea arkkitehtuuri hivelee silmiä.

Moni reissaajista on Pietarissa vain jokusen päivän katsoen pari Leijonien ottelua. Sitkeimmät sissit ovat tosin katsomossa niin kauan kuin Leijonat Pietarissa pelaa – ja suurimmat fanit ovat jo hankkineet liput Moskovaankin.

Alta ja yltä löydät kisakuvia ja tunnelmaa Pietarista!

leijonafanitpietari_12Torilla tavataan, nimittäin Kisatorilla. Kisatorilla soi live-musiikki, ja siellä tarjoillaan alkoholia toisin kuin sisällä hallissa. Niinpä moni fani on päättänyt katsoa joskus kokonaisen erän torilta käsin. Ja mikäs siinä, kun aurinko paistaa, peli on isolta screeniltä ja virkistäytymässä voi käydä vaikka torin suihkulähteessä, kuten kuvan kaksikko.

leijonafanitpietari_8leijonafanithotla.jpg

Hyvä fiilis, se on ollut MM-Pietarin meininki läpi kisojen. Tuntemattomien kanssa tulee heitettyä ylävitosta, Saravon Pekkaa jää on laulettu yhden jos toisenkin kanssa. Ja vaikka paikalla on tuhansia faneja, ovat sinivalkoiset fanit osanneet käyttäytyä hyvin. Mitään ylilyöntejä ei ole juurikaan nähty.

leijonafanitpietari_6Mitä erikoisimpia asuja Suomi-faneilla. Jos sanotaan, että suomalainen mies on jäyhä, ei puhu eikä pukahda, tuo ei pidä täällä paikkaansa. Suomalainen mies tanssii, pukeutuu värikkäästi ja kannustaa villisti omiaan. Erityisen hienoa on myös se positiivinen meininki – vastustajaa kunnioitetaan ja omia kannustetaan!

leijonafanitpietari_10leijonafanitpietari_1
Matkalla näkee kaikenlaisia seurueita – on nuoria miehiä yhdessä, perheitä, pariskuntia (vanhempia ja nuorempia). Yhteistä on se, että kaikilla heistä on vaikuttanut olevan hauskaa. Nähdäänköhän muuten kisatorilla vielä paljon suomalaisia puolivälierässä? Tuohon otteluun kun lippujen hankkiminen ennakkoon on tietysti vaikeampaa.