Ennakkosuosikista Suomen ja Tanskan välisessä puolivälieräottelussa ei ole epäselvyyttä. Leijonat ja Tanska ovat kohdanneet MM-jäillä seitsemän kertaa. Tanska on onnistunut nitistämään Leijonilta vain yhden voiton. Tämä tapahtui MM-kisojen avausottelussa vuonna 2010.

Tanska ei ole tuttu näky MM-kisojen pudotuspelivaiheessa, sillä ennen tätä kevättä joukkue on selviytynyt vain kerran puolivälierävaiheeseen. Tämä oli juuri vuoden 2010 kisoissa, jolloin juutit onnistuivat kaatamaan myös Suomen. IIHF:n rankingissa Tanska on sijalla 15.

Tanska on liikkeellä oikeastaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, joten puolivälieriin selviytyminen tällä kertaa ei ollut suuri yllätys.

Tulivoimaa NHL:stä

Joukkueen syömähammas on ykköshyökkäysvitja, jonka muodostavat kolme NHL-pelaajaa. Jannik Hansen, Lars Eller, ja Nikolaj Ehlers ovat kaikki laadukkaita NHL-tason hyökkääjiä. Kolmikosta mielenkiintoisin on vasta 20-vuotias liukasjalkainen Ehlers, joka vakiinnutti heti tulokaskaudellaan paikan Winnipeg Jetsistä ja teki muhkeat 38 (15+23) tehopistettä. Eller sen sijaan on suomalaisille tuttu näky JYP:in paidasta. Hyökkääjä pelasi Jyväskylässä työsulkukaudella 2012-2013.

Jokereissa viime kaudella pelanneet Peter Regin ja Philip Larsen eivät ole mukana joukkueessa. Sen sijaan Pelicansissa pelaava Stefan Lassen luutii joukkueen takalinjoilla.

Murhaava ylivoima – surkea alivoima

Leijonien ylivoimaa on kehuttu läpi turnauksen, mutta nyt vastaan asettuu tilastojen mukaan vielä parempi ylivoimajoukkue. Tanska on yllättäen ollut koko kisojen tehokkain joukkue ylivoimalla ennen toisena olevaa Suomea. Tanskan ylivoimaprosentti on 34,62, kun Suomella vastaava luku on 31,25. Alivoimalla Tanska sen sijaan on kisojen huonoimpia joukkueita.

Epätasaisia otteita

Tanska sijoittui alkulohkossaan neljänneksi. Juutit onnistuivat kaatamaan muun muassa A-lohkon voittaneen Tšekin. Joukkueen pohjanoteeraus oli murskaava 1-10-tappio Venäjälle.

Kaiken kaikkiaan Tanska voitti alkusarjassa neljä ottelua ja hävisi kolme. Peleistä kolme eteni jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun. Tanskalla on siis tässä turnauksessa jo kokemusta rangaistuslaukauksista, toisin kuin Suomella.