MM-kisat on edennyt puolivälierävaiheeseen. Tänään kisoissa vietetään välipäivää ennen huomenna alkavia tosipelejä. Tässä vaiheessa on jo hyvä muistella, mistä kotona ja kisakaupungeissa on tänä keväänä kohistu. Suurimmat sankaritarinat ovat tietenkin vasta edessä.

Laine vs Matthews

Koko kiekkoilevan kansan huomio on kiinnittynyt MM-kisoissa näihin kahteen superjunioriin. Patrik Laine ja Auston Matthews varataan suurella todennäköisyydellä tulevan kesän varaustilaisuudessa kahdella ensimmäisellä vuorolla. Kumpi varataan ensin, on koko kevään jatkunut polttava puheenaihe.

Bensaa liekkeihin ovat vuorotellen heittäneet niin toimittajat kuin scoutit, jotka ovat kertoneet oman näkemyksensä ykkösvarauksesta. Myös sosiaalisessa mediassa on kaksikon voimasuhteista käyty kiivasta keskustelua. Pelaajat itsekin ovat puhuneet tulevasta varaustilaisuudesta hyvin avoimesti.

Teemu Pulkkisen asema

Teemu Pulkkinen vakuutti Leijonien valmennusjohdon ja ennen kaikkea Leijona-fanit ennen kisoja pelatuissa harjoitusotteluissa. Verkko pöllysi tiuhaan tahtiin ja Pulkkisesta odotettiin maalintekijää myös Leijonien MM-joukkueeseen. Hyökkääjälle oli pedattu spekulaatioissa varma paikka Mikael Granlundin ja Mikko Koivun viereltä Leijonien kärkiketjusta.

Fanien yllätykseksi Pulkkinen kuitenkin löysi itsensä nelosketjusta, jossa hyökkääjän kiekollinen anti jäi pieneksi. Ylivoimallakaan Pulkkinen ei osunut maalipuiden väliin. Slovakia-ottelussa Pulkkinen oli jo pudotettu kokoonpanon ulkopuolelle. Keskustelua on käyty siitä, olisiko Pulkkiselle pitänyt antaa mahdollisuus Leijonien kärkiketjuissa.

Venäjän superketju

Venäjä on ollut käynnistymisvaikeuksien jälkeen vakuuttava. Etenkin Artemi Panarinin johtama superketju on ollut huikeassa vireessä. Panarin ja Vadim Šipatšov valloittavat pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa. Neljäntenä on Jevgeni Dadonov. Venäläisten kolmoisjohdon väliin on kiilannut Patrik Laine.

Fanit

Unkari koki valitettavan kohtalon, kun se putosi tiukan taistelun jälkeen MM-kisojen B-sarjaan. Unkarin turnaus ei ollut helppo, mutta joukkueen runsaslukuiset fanit jaksoivat kannustaa esimerkillisesti tappioista huolimatta. Sosiaalisessa mediassa on kisojen aikana syystä hehkutettu sympaattisia unkarilaiskannattajia. Toinen suurilukuinen fanijoukko tulee tietenkin Suomesta. Leijonien pelaajat ja valmennusjohto ovat kertoneet, että kannattajajoukko tuo heille valtavasti energiaa. Fanitunnelmia voit seurata Leijonat.comin Youtube-kanavan kautta.

Huvittavat hörppäykset

MM-kisoissa on nähty muutamia huvittavia hörppäyksiä maalivahdeilta. Nolostumaan ovat joutuneet etenkin Sveitsin Reto Berra ja Saksan Thomas Greiss. Heidät yllätettiin todellisilla kaukolaukauksilla. Kuten olettaa saattaa, hörppäykset levisivät sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

Greissin imurointi:

TV4 Sport

@TV4Sport
Här gör Tysklands målvakt Thomas Greiss #hockeyVM:s värsta målvaktstavla! #twittpuck snpy.tv/27kDmFa

Berran imurointi:

Vili Niemelä

@vvvili
Sitten tulee vähän isompaa hörppyä Reto Berralta. #mmkisat