Suomen jääkiekolle kulunut vuosi on ollut menestystä täynnä. Ensin alle 20-vuotiaat Leijonat voittivat alkuvuonna kotikisoissa kultaa, ja keväällä alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti mestaruuden omissa MM-kisoissaan.

Jatkoa on seurannut kuluvissa miesten MM-kisoissa, joissa Suomi on voittanut kaikki ottelunsa. Lauantain välierässä Leijonilla on mahdollisuus ottaa finaalipaikka kisaisäntä Venäjältä. Entisen huippuhyökkääjän ja nykyisen KHL-seura Jokereiden general managerin Jari Kurrin mielestä kolmas mestaruus on mahdollinen.

– Meillä on hyvä mahdollisuus tehdä hattutemppu tänä vuonna, mutta jopa ilman sitä kausi on ollut loistava koko suomalaiselle jääkiekolle, Kurri sanoo R-Sport-sivustolla.

Välierästä puhuttaessa Kurri nostaa esiin sen, että Venäjän hyökkäystehot ovat olleet pitkälti Vadim Šipatšovin johtaman ketjun varassa.

– Venäjällä on hyvä joukkue. On kuitenkin outoa, että vain yksi ketju tekee maaleja, ja muut antavat heidän tehdä niin. Meillä on hyvä maalivahti ja puolustus. Katsotaan, siitä tulee mielenkiintoista.

Laine ei häpeile

Itsekin urallaan kovana maalintekijänä tunnettu Kurri kehuu Patrik Lainetta, joka on MM-kisojen maalipörssin kärjessä.

– Tärkeintä on se, ettei hän häpeile sitä, että hän haluaa tehdä maaleja. Hän viihtyy joukkueessa ja haluaa voittaa. On uskomatonta, että tänä vuonna hän on voittanut jo nuorten maailmanmestaruuden, Suomen mestaruuden ja pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon, Kurri hehkuttaa.