Sunnuntaina päättyneissä jääkiekon MM-kilpailuissa Suomi pelasi alkulohko-ottelunsa Pietarissa. Leijona-fanit löysivät paikalle sankoin joukoin ja otteluita seuratessa tuli usein sellainen tunne, että Suomi olisi pelannut kotikisoissa.

Pietarin matkailun kehittämiskomitean edustajan Viktor Kolonovin mukaan eniten kisaturisteja olikin Suomesta, Unkarista ja Valko-Venäjältä. Kuitenkin nimenomaan Leijona-fanit saavat häneltä erityismaininnan.

– Suomalaisia oli paljon, ja voi sanoa, että he olivat parhaita, Kolonov sanoi uutistoimisto Tassille.

Kolonovin mukaan Pietarin otteluja kävi katsomassa yhteensä 125 000 – 130 000 ihmistä, joista puolet kävi myös Jubileinyi-jäähallin ulkopuolelle rakennetussa fanzonessa. Hän mainitsee suomalaiset myös puhuessaan kisaturistien muuttuvista tarpeista.

– Pystyimme havaitsemaan, kuinka ulkomaisten kävijöiden mielialat muuttuvat. Esimerkiksi suomalaiset kannattajat pelkäsivät heti saavuttuaan turvallisuutensa puolesta ja pyysivät, että heidät kuljetettaisiin bussilla hotellilta jäähallille. Kuitenkin muutaman päivän kuluttua he luopuivat siitä ja kävelivät kaupungilla vapaasti.