Keskustelu on pikku hiljaa siirtynyt viime sunnuntaina päättyneistä MM-kisoista tulevana syksynä siintävään World Cupiin.

Suomen joukkueeseen valittiin jo maaliskuun alussa sääntöjen vaatimat 16 pelaajaa. Puolustajista nimettiin tuolloin Sami Vatanen, Rasmus Ristolainen, Olli Määttä ja ehkä hieman yllättäen Esa Lindell. Huomenna kerrotaan lopuista valituista, joista todennäköisesti kolme on puolustajia.

Leijonat.comille World Cup -tapahtumia kommentoiva Matti ”Hakki” Hagman pitää erikoisena sitä, että Lindellin kisapaikka on jo kiveen hakattu.

– Ainakin noilla MM-kisojen esityksillä ihmettelen Lindellin valintaa. Hän pelasi vuosi taaksepäin erittäin hyvät MM-kisat, mutta pääsikö sitten niillä näytöillä mukaan? Hakki pyörittelee.

Entä keitä puolustuspäähän vielä pitäisi valita?

– Jos katsoo Suomen pakkikalustoa tämän vuoden MM-kisoissa, niin mielestäni kaksi parasta oli Topi Jaakola ja Atte Ohtamaa, tässä järjestyksessä.

– Uskon, että heidät kannattaa valita. He eivät ole mitään huonoja myöskään hyökkäyspäässä. Kyllä he pystyvät tekemään peliäkin ihan kiitettävästi.

MM-kisoissa Suomen niin sanottuihin kiekollisiin puolustajiin lukeutuivat Juuso Hietanen ja Ville Pokka. Hietanen on vuosikausia kuulunut Suomen MM-joukkueiden kärkipuolustajiin, mutta nyt olisi Hakin mukaan muutoksen aika.

– Mieluummin näkisin World Cup -joukkueessa Ville Pokan kuin Juuso Hietasen. Ja nostaisin ilmoille vielä yhden pakin, joka kieltäytyi näistä MM-kisoista, eli Lepistön Samin.