Suomen loput World Cup -joukkueen pelaajat nimetään huomenna. Maaliskuussa nimettiin jo sääntöjen määräämät 16 pelaajaa.

Leijonat.comille World Cup -tapahtumia kommentoivat Matti ”Hakki” Hagman on aiemmin kritisoinut sekä liiallista hyökkäävien pelaajien määrää että Esa Lindellin valintaa. Eniten lokaa lentää Suomen Jääkiekkoliiton ja World Cup -joukkueen johtoryhmän suuntaan.

– Meillä on ylimääräisenä apuvalmentajana Teppo Numminen, valmennuksen neuvonantajana Saku Koivu, apulais-GM:nä Jarmo Kekäläinen, joukkueenjohdon neuvonantajana Teemu Selänne ja scouttina Kimmo Timonen. Eikö ole vähän liikaa äijiä? Hakki kysyy päätään pyöritellen.

Varmaan ylipäällikön ylipäälliköksi nimitetään Kalervo Kummola.

– Halusin kysyä asiaa myös parilta kaverilta, jotka molemmat ovat pelanneet yli 500 NHL-peliä. Molemmat sanoivat: ”Mikä perhanan hyvitysreissu tämä on näille jätkille?”

– Mitä, jos kisat alkavat mennä huonosti? Malttavatko Teppo, Saku ja Teemu olla sanomatta omaa sanaansa? Minulla ei ole mitään henkilökohtaista ketään näistä kohtaan. Kaikilla on ollut aivan loistavat urat. Mutta pitääkö Jääkiekkoliiton työntää nämä kaikki samalla kertaa tuonne?

– Minä olisin ottanut Nummisen Tepon pakkipäähän auttamaan. Mutta ketään muuta en olisi ottanut. Nyt kun perjantaina julkistetaan loput pelaajat, niin varmaan ylipäällikön ylipäälliköksi nimitetään Kalervo Kummola. Ja hänen assistentikseen Jari Kurri. Sittenhän se on täydellistä.

Haastava hierarkia

Päättyneissä MM-kisoissa Suomen päävalmentajana toimi Kari Jalonen. Nyt vetovastuun ottaa Lauri Marjamäki. Hakin mukaan haasteita voi olla luvassa.

– Lauri Marjamäki on tuolle tasolle keltanokka. Siihen apuvalmentajat Waltteri Immonen ja Kalle Kaskinen, ja maalivahtivalmentaja Ari Hilli. Miten Marjamäki pystyy sanomaan Koivulle, että ”kuules poika, me pelataan näin”?

Olisin mennyt World Cupin Jalosella

– Jos olisin ollut Liitto, olisin mennyt World Cupin Jalosella, ja sen jälkeen Marjamäki. Nyt Marjamäki joutuu niin kovaan paikkaan, kuin olla saattaa.

Hakki ihmettelee syvästi, miksi valmennusjohdon osiksi on valittu henkilöitä, joilla ei ole valmennuskokemusta.

– Kellään muulla ei ole kokemusta valmentamisesta kuin Nummisen Tepolla. Otetaan Saku, Teemu ja Kime. Kukaan ei ole ikinä valmentanut. Pelaajaurillaan he ovat olleet kapteeneita, mutta he eivät ole ikinä pelaajauriensa jälkeen olleet tällaisissa tehtävissä.