Suomen lopullinen World Cup -joukkue nimetään perjantaina. Joukkueeseen on jo valittu kaksi maalivahtia, neljä puolustajaa ja 10 hyökkääjää. Tilaa on vielä yhdelle maalivahdille ja kuudelle kenttäpelaajalle, joista mitä todennäköisimmin kolme on puolustajia ja kolme hyökkääjiä.

MM-kisojen jälkihuumassa on paljon spekuloitu, valitaanko Patrik Laine ja Sebastian Aho mukaan. Kaksikon valitseminen on hieman haastavaa, sillä hyökkäyksestä löytyvät jo Aleksander Barkov, Joonas Donskoi, Valtteri Filppula, Mikael Granlund, Jussi Jokinen, Mikko Koivu, Leo Komarov, Lauri Korpikoski, Jori Lehterä ja Teuvo Teräväinen.

– Suomi meni pelottavasti NHL-kärki edellä. NHL merkitsi niin perhanasti. Suomen joukkue on hyökkäysvoittoinen joukkue. Eihän siellä ole mielestäni kuin Leo Komarov sellainen pikkuinen röyhijä, muut ovat selkeästi taitopelaajia, Leijonat.comille World Cup -käänteitä kommentoiva Matti ”Hakki” Hagman puhisee.

– Tässä nyt sitten nousee tämä, että voidaanko Ahoa, Lainetta ja ehkä myös Jesse Puljujärveä valita joukkueeseen. Me tarvitsemme myös puolustavia pelaajia, jos meinaamme pärjätä.

Riittäisikö Aholla ja Laineella taso MM-kisoja vaativammissa karkeloissa?

– Ainakin Aholla riittäisi. Ja miksei Laineellakin. Kyllä nuo niin hämmentäviä jätkiä ovat olleet.

Entä aiheuttaisiko pieni kaukalo ongelmia nuorukaisille?

– Eihän Laine tarvitse paljon tilaa, kun hän nykäisee sen rannelaukauksen. Enkä ole nähnyt tuollaista kiekonriistäjää Igor Larionovin ja Pavel Datsjukin jälkeen kuin Sebastian Ahon. Hän tulee pitkällä mailallaan takaa ja koukkaa kiekon pois. En usko, että heillä olisi ongelmia pienessä kaukalossa.

Hakin mukaan Laine ja Aho voidaan valita mukaan vain, jos nimekkäistä NHL-pelaajista tehdään sentterit alempiin ketjuihin.

– Ainoa vaihtoehto Ahon ja Laineen valinnalle on se, että heitetään ihan häränpyllyä, ja tehdään Valtteri Filppulasta nelosketjun sentteri. Sitten jotain Komarovia ja Lauri Korpikoskea laitaan. Ei siellä hirveästi sellaisia likaisen työn tekijöitä ole.

– Luulen, että Lehteräkin kelpaisi puolustavampaan rooliin. Se puoltaisi Ahon ja Laineen valintaa. Mutta silloin täytyy tehdä ihan uusi sotasuunnitelma. Pitäisi tehdä etukäteen kärkiketjujen äijistä, eli Filppulasta ja Lehterästä, puolustavia. Näkemykseni mukaan siis vain sotasuunnitelman muutos avaisi Laineelle ja Aholle oven World Cupiin.