NHL-seura Carolina Hurricanes vahvistaa verkkosivuillaan tehneensä kolmivuotisen tulokassopimuksen Leijonien MM-hopeamitalisti Sebastian Ahon kanssa. 18-vuotiaan Oulun Kärppien hyökkääjän sopimus on kaksisuuntainen.

Aho voi ansaita kolmen vuoden aikana joko 738,600 tuhatta euroa NHL:ssä tai 62 tuhatta euroa AHL:ssä. Lisäksi nuorukainen saa 246,20 tuhannen euron bonuksen.

– Aho on yksi jääkiekon kovimipia lupauksia ja hän on valmis aloittamaan uransa Pohjois-Amerikassa. Hänellä on huippukausi 18-vuotiaana takana Suomen parhaassa sarjassa ja hän on loistanut kansainvälisissä kilpailuissa, kuten MM-kisoissa. Hän tulee olemaan tärkeässä roolissa viemässä Hurricanesia eteenpäin, Carolinan GM Ron Francis hehkutti.

Aho oli viime kaudella Kärppien paras pistemies. Hyökkääjä takoi runkosarjassa 45 otteluun tehot 20+25=45.

Maajoukkuetasolla Aho voitti kuluvalla kaudella alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja miesten MM-hopeaa. Hyökkääjä on mukana myös Leijonien syksyn World Cup -joukkueessa.