Suomalainen maalivahtiosaaminen saa lisää kansainvälistä arvostusta, kun Leijonissakin valmentanut Jari Kaarela aloittaa Valko-Venäjän maalivahtivalmentajana. Asiasta ilmoitettiin Valko-Venäjän jääkiekkoliiton virallisilla sivuilla.

Viime kaudella SKA Pietarin maalivahteja valmentanut Kaarela ei tarvinnut pitkää harkinta-aikaa, kun hänelle tarjottiin paikkaa maajoukkueessa.

– Voin heti sanoa, että en miettinyt kauaa. Kävin tarpeeksi yksityiskohtaisen keskustelun Valko-Venäjän jääkiekkoliiton pääsihteerin kanssa. Kun olin harkinnut muutaman päivän hänen tarjoustaan, tajusin, että tämä on sitä, mitä haluaisin tehdä nyt, Kaarela sanoo liiton sivuilla.

Kehitettävää riittää

Kaarela on jo päässyt näkemään nuorten valkovenäläisvahtien otteita harjoitusleirillä. Hänen mukaansa pelaajien tulisi ymmärtää paremmin, mitä ammattilaiseksi tuleminen vaatii.

– Meillä on edessämme paljon töitä. Keskustelin jo valmentajien kanssa leirin aikana. He ymmärsivät systeemin, ja nyt me puhumme samaa kieltä. Se on hyvä juttu. Näin me voimme nopeammin auttaa nuoria maalivahteja.