Venäjän joukkueen kokoonpanoon on tehty yksi muutos syksyllä pelattavaan jääkiekon World Cupiin. SKA Pietarissa pelaava puolustaja Vjatšeslav Voinov jää sivuun, ja hänen tilalleen tulee Tamba Bay Lightningiä edustava Nikita Nesterov, Venäjän jääkiekkoliitto ilmoitti.

Voinov nimettiin Venäjän joukkueeseen toukokuun lopulla, mutta jo tuolloin NHL:n komissaari Gary Bettman totesi, ettei Voinov ole edustuskelpoinen turnauksessa. Taustalla ovat syksyn 2014 tapahtumat.

Voinov pelasi Los Angeles Kingsissä kaudella 2014-2015, jolloin hän pahoinpiteli vaimoaan. Tapauksen myötä Voinov sai vankeustuomion sekä pelikiellon NHL:ään. NHL on yksi World Cupin järjestävistä tahoista, joten pelikielto on voimassa myös World Cupissa.

– Venäjän jääkiekkoliitto teki kaiken mahdollisen ratkaistakseen ongelman ennen turnauksen alkua, mutta NHL:ssä on määrätyt menettelytavat ja takarajat asian käsittelylle. Venäjän jääkiekkoliitto kunniottaa World Cupin järjestäjien päätöstä, ja sen täytyy hyväksyä NHL:n ehdotus Voinovin korvaamisesta Venäjän maajoukkueessa, Venäjän jääkiekkoliitto kertoo sivuillaan.

Venäjä kuuluu syys-lokakuussa pelattavassa World Cupissa Suomen kanssa samaan B-alkulohkoon.